u bent hier  » Welkom in het bos

Welkom in het bos

bekijk het fotoalbumFOTOS
Welkom in het bos
LITH - Na twee voorstellingen in Theater de Lievekamp, gaat theater Dankzij De Dijken met de voorstelling ‘Welkom in het bos’ op herhaling, maar dan in de openlucht. Zaterdag 27 juni staat het theatergezelschap in het Huismanspark in Lith. Het park is te vinden achter het protestante kerkje. De voorstelling begint om 20.30 uur en de entree is gratis. Bezoekers moeten zelf een stoeltje meenemen.

Welkom in het Bos is een licht absurdistisch en humoristisch stuk van Alex van Warmerdam. In het stuk zwerven twee vriendinnen door een bos. Dora is weggelopen van haar man en Fannie staat haar bij met, ongewenst, advies. De vrouwen worden lastig gevallen door merkwaardige personages waaronder een wanhopige faun, een hulpbehoevende elf en een onbehouwen priester. Voor Fannie en Dora zit er niets anders op dan van zich af te bijten. Het leven in het bos kent veel ontberingen, maar de vrouwen geven niet op. De voorstelling is geregisseerd door Erik Karel de Vries en wordt gespeeld door Ans Jager, Marjan Houkes, Robert Schulte, Karin Doup, John Wertenbroek, Linda van Doorn, Maureen Vriends, Karin Helbach, Paula Vahn.

Nieuw gezelschap
Theater Dankzij De Dijken is een nieuw gezelschap gevormd door spelers uit de cast van het openluchtspel ‘Dorp aan de rivier’. Deze voorstelling trok de afgelopen twee jaar tienduizend bezoekers naar de Lithse uiterwaarden. Alex van Warmerdam is bij het grote publiek vooral bekend van zijn speelfilms als Abel, De Noorderlingen en Ober. Deze veelzijdige schrijver, regisseur en vormgever begon zijn carrière in het theater, waarvoor hij een tiental stukken schreef. Een van zijn meest recente stukken is Welkom in het Bos (2002).