U bent hier  » Eten » Nieuwste Blogs » Indisch eten

Indisch eten

RSS

  soto - sop - soep (10 berichten)

Coto Makasar - rundvlees in een kruidige bouillon 5 Nov 2016

Coto Makasar
rundvlees in een kruidige bouillon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees
200 gr pens
200 gr runderlong
2000 ml runderbouillon (zie recept)
50 gr pinda's
3 cm laos
4 sereh stengels
2 eetl taoco
2 eetl kecap manis
2 theel zout
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 kemiri noten
1 theel ketumbar
 
Taburan:
garnering:
2 stengels bleekselderij
1 citroen
sambal tomat
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de bouillon en voeg het vlees, de pens en de long toe en kook deze gaar. Schep het vlees daarna uit de pan en snijd het in stukjes. Voeg het daarna weer toe aan de pan.
Rooster de pinda's en wrijf of maal deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Voeg de pinda's, de bumbu, de laos, de taoco, de kecap, de sereh, het zout en de peper toe en laat het geheel sudderen totdat alle kruiden goed zijn ingetrokken. Serveer hierbij partjes citroen, de sambal en in de lengte gesneden dunne reepjes bleekselderij.
 

Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon 4 Sep 2016

Babi Kuah Sawi Asin
gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr varkensvlees / hamlap
1000 ml water
2 bosjes sawi asin / gezouten kool (200gr)
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Snijd de sawi asin in stukken en rasp de jahe. Verhit in een pan het water en kook het vlees vrijwel gaar. Voeg de knoflook, de jahe, de peper, het zout en de kool toe en kook het geheel zachtjes gaar. Serveer.

Ayam Kelak Bage - kippensoep uit Mataran 20 Sep 2012

Ayam Kelak Bage
kippensoep uit Mataran


bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
500 ml kippenbouillon (zie recept)
30 gr tamarinde blaadjes
1 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 kemiri
1/2 cm laos
1 theel ketumbar
1 theel zwarte peperkorrels
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan het water en de bouillon toevoegen en laat het zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Voeg dan de tamarindeblaadjes toe en laat dit nog even sudderen.

Asam Laksa - Laksa met vis in een licht zurige bouillon 25 Aug 2009

Asam Laksa
Laksa met vis in een licht zurige bouillon

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1500 gr makreel
2000 ml water
5 asam keping (gepelde tamarinde)
250 gr laksa (rijst vermicelli)
1 eetl asem 
1 bosje kesom/laksa blaadjes
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
15 gedroogde lomboks
5 rode lomboks
8 sjalotjes
3 cm laos
2 eetl belacan/trasi
1 serehstengel

Taburan:
Garnering:
1 komkommmer, julienne
mint blaadjes
1 rode ui, in dunne plakjes
1 sla, in dunne reepjes
1 rode lombok, julienne
1 ananas, in kleine plakjes

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de vis toe. Kook dit voor 10 minuten en schep de vis uit de pan. Zeef de bouillon. Voeg dan de kesom/laksa blaadjes en de asam keping en laat het geheel zachtjes koken. Pluk het vlees van de vis en voeg dit toe aan de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg de bumbu toe aan de bouillon. Dan de asem, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel nog even laten sudderen. Kook de laksa gaar. Schep de laksa in kommen en voeg de garnering toe. Schep dan de bouillon over de laksa en serveer.

Ayam Kuah Su'un - kippensoep met rijstvermicelli 6 Sep 2008

Ayam Kuah Su'un
kippensoep met rijstvermicelli

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 eetl limoensap
water 

Bahan-bahan sop:
ingrediënten soep:
1 eetl olie
3 teentjes knoflook
2 cm jahe (gember)
1000 ml water
100 gr chinese kool
100 gr paksoy
50 gr su'un
1/2 theel peper
2 theel zout

Taburan:
garnering:
3 rode rawits
1 eetl kecap manis

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het limoensap. Snijd de knoflook fijn en de kool en paksoy in stukken/reepjes. Rasp de gember. Week de su'un voor 20 minuten in lauw water. Snijd de rawits julienne.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Voeg dan het water en de kip toe en laats dit zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en het vocht is ingedampt. Voeg dan de groenten, de su'un, de peper en het zout toe en laat dit nog even sudderen. Sprenkel de kecap erover en garneer het met de rawits.

Binte Bilo Huta - mais en tonijn soep 28 Jun 2007

Binte Bilo Huta
mais en tonijn soep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr mais
6 sjalotten
1000 ml kippen bouillon
5 tomaten
250 gr tonijn
5 cm kunyit
150 gr tauge
1 rode lombok
3 lente-uitjes
2 takjes koriander
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de lente-uitjes fijn. Snijd de lombok in dunne ringetjes en wrijf of maal de kunyit fijn. Snijd de tomaten in kleine partjes en de tonijn in blokjes. Hak de coriander grof.
Verhit in wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 5 minuten. Voeg dan de mais en de bouillon toe en laat het zachtjes voor 5 minuten sudderen. Voeg dan de lombok, de tomaten, de tonijn en de lente-ui toe en laat dit zachtjes nog 5 minuten sudderen. Vervolgens de coriander, de kunyit en de tauge toevoegen en nog 1 minuut laten sudderen en serveer.

Bami kuwa - bami soep 27 Dec 2006

Bami kuwa
bami soep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bami
350 gr magere speklappen of hamlappen
100 gr gepelde garnalen
1/2 blikje bamboespruiten
150 gr taugé
100 gr in reepjes gesneden worteltjes
1/4 fijngesneden witte kool
zout
peper
nootmuskaat
2 djerut perut blaadjes
3 sjalotten, fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 theel trassi
2000 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Leg het vlees met het water in een pan en trek daar bouillon van met de djerut perut blaadjes. Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit daarin de trassie, de sjalotten en de knoflook. Snijd vervolgens het vlees in kleine reepjes en fruit dit mee. Vervolgens de schoongemaakte groenten bij het vlees voegen en naar smaak peper en zout toevoegen.
Giet de overgebleven bouillon er langzaam bij en laat de soep langzaam gaar koken. Kook de bami gaar en laat uitlekken.
Opdienen:
Leg wat bami in een diep bord en schep er de bouillon met groenten over. Strooi als extra garnering over de soep wat in reepjes gesneden omelet en heel fijn gesneden selderij.

Binte Biluhuta 1 - soep met mais en garnalen 27 Dec 2006

Binte Biluhuta 1
soep met mais en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr. gepelde garnalen
1 theel gerapste gula jawa (palmsuiker)
240 gr. mais
2 rode lomboks
100 gr. geraspte kokos
1 limoen (sap)
4 tomaten
2 sjalotten
3 lente-uitjes
1/2 eetl. ketjap asin
peper en zout naar smaak
400 ml water
1/2 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tomaten in partjes en de lente-uitjes in fijne reepjes. Wrijf of maal de sjalotten en de lomboks fijn tot een pasta. Bestrooi de garnalen met de peper en het zout en laat dit 10 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar het zout, de suiker, de tomaat en de mais toe en laat dit 3 minutrn zachtjes stoven. Vervolgens de boemboe toevoegen en al roerend de kokos toevoegen en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen. Dan de ketjap, de garnalen en het limoensap toevoegen en bestrooi het geheel met de lente-uitjes.

Binte Biluhuta 2 - Soep met garnalen, maïs en tomaten met kokos 27 Dec 2006

Binte Biluhuta 2
Soep met garnalen, maïs en tomaten met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 rawits,
zout naar smaak
10 sjalotten
3 tomaten
1 carambola (belimbing)
3 bosuitjes
5 takjes citroenbasilicum (kemangi)
250 gr kleine garnalen
350 ml water
250 gr maïskorrels
150 gr geraspte kokos
1/2 limoen (sap)
1/2 theel zwarte peper

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn, de tomaten in partjes en de carambola in plakjes. Snijd de bosuitjes in reepjes. Wrijf of maal de rawits met het zout fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin de garnalen voor 3 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en kook dit nog zachtjes voor 3-5 minuten.

Cileupe udeng - Friszure garnalensoep 27 Dec 2006

Cileupe udeng
Friszure garnalensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
550 gr grote garnalen
1 limoen (sap)
zout naar smaak
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
500 ml water
4 jeruk purutblaadjes
3 asam sunti

Haluskan;
boemboe:
4 sjalotjes,
2 teentje knoflook
10 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een past. Pel de garnalen en verwijder de zwarte draad, maar laat het staartstukje zitten. Snijd de belimbing in plakes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar de garnalen, de boemboe, de jeruk purut, het zout en de asam sunti toe en stoof dit 15 minuten. Dan de belimbing toevoegen en nog 3 minuten laten sudderen.