Jip en Janneke

RSS

  Jip en Janneke Receptenweb (10 berichten)

No-knead-bread (Artcoco) 24 Jan 2011

Mijn recept is: - 1 1/2 theelepel zout - 1/2 theelepel droge gist uit zo'n zakje - 3 cups meel (is zo ongeveer 360 gram) - 1 1/2 cups water (is zo ongeveer 350 ml) En een diepe ovenvaste schaal of pan – die echt flinke hitte kan hebben. Bijvoorbeeld een Le Creuset pan – mét deksel. Let op dat de d... (More)

De lekkerste Cupcake toefjes 23 Jan 2011

Mokka volgens Martine: Cupcakes volgens het recept van Nigella en dan 200 ml slagroom 1 reep witte chocola 2 stickjes espressokoffie (oplos) 2 el suiker 1 zakje klopfix Oploskoffie aanmaken met heel weinig water, dat het net oplost. Chocola in stukjes breken en met slagroom en koffiemengseltje a... (More)

Irish Sodabread (Hanneke) 23 Jan 2011

ik vond in de krant een lekker (en makkelijk!) broodrecept: 250 gram volkorenmeel 250 gram bloem 50 gram boter 400 cc karnemelk 1 theelepel bakpoeder* 1 theelepel zout 25 gram suiker Oven voorverwarmen op 200 graden droge ingredienten door elkaar roeren snijd de boter er doorheen giet de karnemelk i... (More)

Poulet DG (MamaTalla) 23 Jan 2011

Het heet poulet DG (DG als in directeur general). Het is typisch Kameroenees en wordt daar ook bij bijzondere gelegenheden gegeten. Het was mijn eerste eten bij mijn gastgezin en ik weet nog wel dat ik me zo onhandig vond met het kluiven van de kip. Dat is niet echt mijn ding. Men neme (allemaal o... (More)

Beenham van Nigella (MarionW) 23 Jan 2011

Een beenham of rollade of fricandeau (ongeveer een kilo) 2 uien gepeld en gehalveerd 2 liter cola – geen light kruidnagelpoeder 2 eetlepels appel- of vruchtenstroop 1 eetlepel mosterd 2 eetlepels bruine basterdsuiker Doe het vlees in een pan, doe de cola en de ui erbij. Breng aan de kook, leg het ... (More)

Brownies van Annemarie 23 Jan 2011

200g pure chocolade, klein gesneden 150g roomboter 175g fijne kristalsuiker 1 theelepel vanille-aroma (dr. Oetker) 3 eieren 75 g gezeefde bloem 100g witte chocolade in stukjes van ± 1/2-1 cm 100g fudge in kleine stukjes gesneden (oranje zak van Lonka) Verwarm de over voor op 160º Vet een bakblik* ... (More)

Spinazietortilla (Marina) 26 Aug 2009

1 grote ui of paar sjalotjes300 gr. katenspekolijfoliegekookte schijfjes aardappel5 eierenzout en peperbeetje oregano2 teentjes knoflook1 pak diepvries spinazie (a la creme)zakje belegen ger. Kaas   Voorbereiding Ui snipperenSpek in stukjes knippenIn een kom de eieren loskloppen, erbij doen: ... (More)

Tilapia vis met verstegen krispy ' tomaat basilicum' (Marina) 26 Aug 2009

(aanwijzingen volgen van verpakking)daarbij ovenschotel met courgette en tomaat (4 pers)-tussen haakjes wat ik heb gedaan-800 gram tomaten (3 flinke trostomaten + 1 blikje tomatenstukjes met knoflook) olijfolie3 sjalotjes, gesnipperd (zie knoflook)4 teentjes knoflook, gehakt (ik heb het samen in een... (More)

Ganache (Dorien/Mir) 29 Mar 2009

je verwarmt slagroom in een pannetje langzaam aan de kook brengen dan breek je er chocolade in (evenveel als de slagroom) dat haal je van het vuur en je laat de chocolade smelten dan met de mixer erin zodat de slagroom opgeklopt is en je dus een soort mousse hebt

Zalm met spinazie uit de oven (Ysa) 26 Mar 2009

Dit eten wij echt minstens eens in de 2 weken, omdat het zo makkelijk, gezond en lekker is.Zelfs de kinderen eten hierbij braaf hun bordjes leeg.Je hebt nodig (voor 4 personen):- 600 Gram verse bladspinazie (dit lijkt heel veel, maar dat is het niet)- Aardappelpuree (dit kun je vers maken van kruimi... (More)