U bent hier  » Ikke » En het wandelen

En het wandelen

Op de site van Wandelcub Tlupt stikt het van de wandelingen met routebeschrijvingen. Een greep uit onze collectie... 

Overasseltse en Hatertse vennen

De Overasseltse en Hatertse vennen liggen ten zuiden van de A73 tussen Nijmegen, Overasselt, Nederasselt en Wijchen. Het is een voedselarm gebied met "echte vennen", d.w.z. dat ze alleen worden gevoed door regenwater. De stuifzandgrond met hier en daar (aangeplant) bos wordt door grazers bijgehouden. De weilandjes en akkertjes zorgen voor enige romantiek op deze regenachtige dag. De rondwandeling start bij het restaurant St Walrick en is bereikbaar met de bus vanuit Nijmegen en Grave. Op zondag kan het nogal druk zijn maar vandaag was het vooral druk in het restaurant.

Klik op de markeringen of bekijk de route "Hatertse vennen" met fotos via EveryTrail

Over de grens in Hinsbeck  14 km

Via veldpaden en kronkelwegjes slingerden we door het Hinsbecker- en het Glabbacher bruch over de schloss-allee langs de Schrolicksee( tenminste als deze google-map benamingen kloppen). Het aangekondigde noodweer bleek zonnig en droog te zijn, zoals ze van ons gewend zijn. Na democratisch overleg maakten we met z'n allen nog een ommetje langs de Wittsee en door de velden terug naar de heimat. Het landschap was afwisselend bebost en open met spiegelgladde meren en de wunderschöne Nette.( Hinsbeck ligt op 10km van Venlo)

Klik op de markeringen of bekijk de route "Hinsbeck (Nettetal DE)" met fotos via EveryTrail

Sporen van Nassau in Diest(BE)

Dwars door de oude stad Diest, waar de Oranjes (van Nassau) nogal wat sporen hebben nagelaten en af en toe nog komen logeren. Via de stadswal wandelden we langs de demer en een oude spoorwegbedding of zate( lijn 22) naar Webbekom en weer terug langs een fraai fietspad over de dijk. Ons wandelpad lag in het overloopgebied van de Demer, aangepast om Diest te beschermen tegen de vele overstromingen in het verleden. De tocht liep langs het mooie vrij toegankelijke begijnhof.

Klik op de markeringen of bekijk de route "Diest en Demer" met fotos via EveryTrail