Rabarbertaart van Annemarie

Rabarbertaart van Ariane

Benodigdheden:


Rabarber: ca. 4 stengels
Boter: 100 gram
Suiker: 100 gram
Volkorenmeel: 100 gram
Eieren: 2 stuks
Geraspte citroenschil van:         1 citroen
Citroensap                    2 eetlepels
Vanillesuiker                4 zakjes
Zout                        snufje                    
Taartvorm Ø ca. 22cm            1 stuks
Boter voor invetten blik        beetje


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170˚C. Maak een beslag met de boter, suiker, volkoren meel, citroenrasp en -sap en de eieren. Stort het beslag in een ingevet bakblik.
Schil de rabarber en snijd hem in stukje van ca. 1 cm. Druk de rabarberstukjes zachtjes in het beslag zodat het bijna helemaal in het beslag verdwijnt. Als de gehele vorm is bedekt met strooi je twee à drie zakjes vanillesuiker over de taart en zet je ‘m in de oven. Na ongeveer een uur (controleer met een breinaald of het beslag droog is) is de rabarbertaart klaar.


Tip:
Lekker met een bolletje vanille ijs.

Eet smakelijk!