u bent hier  » Reizen » Kamperen

Intrepid 4FL Wechsel Berlin

intrepid-callander.jpgintrepid-arisaig.jpg

Al jaren brengen wij onze vakanties door onder zeil. Op een enkele week na hebben wij altijd mooi weer, voor zover wij ons dat kunnen herinneren. Ik ben begonnen met een tent van Erdman Smidt. Die heeft de 20 jaar makkelijk gehaald. Nu hebben we 2 tenten bij ons. De kleine 2 stoks van Slee (130cm hoog) en de grotere EMU van Birland( 225cm in de punt).  De grote gaat er uit. In onze daihatsu cuore past niet alles meer, dus gaat er 1 middelmaatje van Carl Denig mee, de Intrepid4, een kruising van tunnel en koepel met een wat lager middenstuk maar zeer toegankelijk voor veteranen dank zij de drie deuren(130cm hoog).( bekijk video opzetten tent)

De birdland EMU  

De onderstaande fotos geven een mooi beeld van de emu van Birdland. Het is een drie à vier persoons piramidetent met een redelijke afsluitbare leefruimte. De maximale binnenhoogte is 225cm. Een katoenen tent verdeeld over 3 zakken. In zijn soort is het nog een lichtgewicht met 20kg. Deze 6 jaar oude tent is nog te koop ook.
Info over Birdland

Download Flash Player om de diashow te bekijken.

De dwarsslaper van Slee

Dit is ons geliefd onderdak voor onderweg, die ook makkelijk mee kan in de kano of op de fiets. Gewicht 3kg schoon aan de haak( zonder de aanhaak-veranda). De tent heeft 2 stokken en een voor- en achteringang inclusief kamerbreed midget-proof gaas aan beide zijden en daardoor geweldige ventilatie. De voorkant is een afsluitbare schaapskooiluifel. 2 grote thermarest matrassen passen er precies in( 200x140cm). Deze tent wordt niet meer gemaakt. Het moet tegenwoordig echt een koepeltje of tunneltje zijn mevrouw, die zijn zo handig op te zetten...door meneer.

Kijk verder bij Op reis voor onze vakantieverhalen en kiekjes.

Download Flash Player om de diashow te bekijken.