u bent hier  » Reizen » Langs de Grebbelinie

grebbeliniepad.jpg

bekijk het fotoalbumFOTOS
Langs de Grebbelinie
Op 30 juli maakten we een 2 daagse wandeltocht langs de grebbelinie.  We liepen van Renswoude naar Scherpenzeel en dan naar Woudenberg.  44 km in redelijk korte-broeken-weer. Het is een voormalig veen-ontginningsgebied waar in betere tijden mooie landgoederen zijn opgetrokken. De Grebbelinie is een mooie dijk, bedoeld als verdedigingslinie tegen de oprukkende franse en andere legers, met prachtige schansen en  begroeid met eiken en accacia's. De boerderijtjes zijn inmiddels ingenomen door de nieuwe rijken. De centrale ligging tussen de Veluwe en de Utrechtse heuvelrug maakt het tot een zeer aantrekkelijk gebied voor een kort of langer verblijf.  

Onderweg sliepen we in de Pipowagen bij de familie Izaks in Scherpenzeel, Barneveldsestraat 11 tel 0332774068.  Het eten was 100% biolologisch, met zorg bereid en geserveerd volgens aloude tradities van de streek. Zeer bijzonder.

De gelopen route is een tweedaagse wandeling langs de Grebbelinie uit De Wandelgids Gelderse Vallei ( via anwb winkel uitgave stap voor stap en eoscentra in Nijmegen). I.v.m. het overnachtingsadres is de route enigzins aangepast)

Landgoed Den Treek
Kasteel Renswoude
slapen in de Pipowagen


Toon de route in Grote kaart of download de track.