u bent hier  » Oss » Osse Hertoginnedagen

Hertoginnedagen in Oss

De dorp aan de rivier mag dan wel belangrijk zijn, in Oss is er ook het één en ander gebeurd in het verre en nabije verleden.

bakker.jpgDe meest authentieke hertoginnedag was in 2003 op het walplein in Oss. Helemaal in de sfeer en de middenstand op een gepaste afstand.
Ondergetekende probeerde broodjes te bakken in een houtgestookte oven. Deze wonderlijke mobiele brandhaard had ik samen met Willem Steenbeek gebouwd op een oud aanhangeronderstel, geprepareerd door mijn vader van inmiddels 91.

Het volgend jaar werd het evenement wat kleiner en verplaatst naar het barbarapleintje bij de Groene Engel. Wat knusser en minder groot, maar de broodjes van de bakker waren echt gelukt en het publiek klaagde niet. De lekkere notentaart op de foto is door Josephine gebakken tijdens de voorrondes.

In 2006 werd het nog iets kleiner, maar wel echt straattheater en nu is de subsidie weg en moeten we het met de braderie doen, ofschoon er nog wel het één en het ander gebeurt in Oss. De saaiste stad van Nederland was het toch allang niet meer.