u bent hier  » Hechtel » De Duinen

09/12 Ambtenaar schrijft Vlaams Filmpje over Hechtelse duinen

leander-hansen.jpgLeander Hanssen (54) uit Hechtel is naast gemeenteambtenaar ook jeugdauteur die vier boeken achter zijn naam heeft staan. Deze maand verschijnt nu het verhaal De Duinenfee in de populaire reeks Vlaamse Filmpjes. Jeugdherinneringen aan de Hechtelse duinen vormden zijn inspiratie.

De ogen van Hanssen blinken want je naam als jeugdauteur zien verschijnen op een ‘Vlaams Filmke’ verzekert een plaats in verzamelingen over heel Vlaanderen. “Het was eigenlijk toerismeschepen Marc Van Dyck die me vorig jaar aanporde of ik geen verhaal kon situeren in de duinen. Voor inspiratie moest ik niet ver zoeken. Als kind kwam ik hier veel spelen en uit die herinneringen heb ik dankbaar geput. In een maand was het verhaal klaar. Ik stuurde het in voor de John Flandersprijs - naar de grondlegger van de ‘filmpjes’- en een kinderjury selecteerde het bij de acht beste verhalen. Dus nu wordt het gepubliceerd.”

Kattepoelke
Hanssen noemt De Duinenfee een spookverhaal waarbij twee kinderen al spelend stoten op een ‘Kever’ met een fee achter het stuur en door twee belhamels aan een boom worden gebonden. “Als kind heb ik in de duinen een kever gevonden en ben ook vastgebonden,” lacht Hanssen. “Maar een fee heb ik nooit ontmoet.”

Inwoners herkennen in het verhaal het Kattepoelke. “Geen verzonnen naam, al zullen veel lezertjes dat denken. Misschien vermoeden ze ook dat ik de duinen heb verzonnen. Het zit hier vol verhalen.”

Hechtelse duinen

Wandelen in de duinen


Toon de route in Grote kaart of download de track.