u bent hier  » Reizen » Zeeland 2009 » Walcheren

Onze camping was prima, met veel schaduw en vriendelijk volk en vooral niet druk. Wat ik aan campings gezien heb in de buurt hebben wij geluk gehad. "Groot Valkenisse" en "de meerpaal" zijn industriële familiecampings zonder schaduw, maar wel met snackbar en joelende kinderen en met uitgebreid zicht op de ellende van de buren. Een concentratiekamp voor zonaanbidders dus.


Toon de route in Grote kaart of download de track.

Camping Zeeuws hof

Fam. Dingemanse
Telefoon: 0118-643431
Zoutelandseweg 9, 4373AM Biggekerke.

Biggekerke (Zeeuws Beekerke/Beekeu) is een klein dorp in de Zeeuwse gemeente Veere. Op 1 januari 2009 had het 908 inwoners. Het is een typisch Walchers kerkdorp.
Hoewel de naam van het dorp wel eens aanleiding geeft tot spot, heeft deze niets met varkens van doen: Bigge was in de vroege Middeleeuwen een gangbare persoonsnaam. De plaatsnaam kan een heilige oorsprong hebben. Biggekerke zou naar de heilige Begga zijn vernoemd.
Artikel op wikipedia.org weergeven 

Meliskerke (Zeeuws: Melis) is een dorp in de Zeeuwse gemeente Veere, met op 1 januari 2009 1449 inwoners. Het ligt in het hart van Walcheren.

Meliskerke wordt voor het eerst genoemd in een oorkonde van de bisschop van Utrecht, als Meilofskerca. Het viel toen onder de Middelburgse abdij. Bezienswaardig is de middeleeuwse kerk, voor de Reformatie St.-Odulphuskerk geheten, met een toren die zestig centimeter uit het lood staat.

Sinds enige jaren is het Zijdemuseum in Meliskerke gevestigd. Het museum is gewijd aan de productie en toepassing van zijde. Sinds 2001 is het gevestigd in het dorp, voordien stond het in het naburige Grijpskerke.
Artikel op wikipedia.org weergeven

Uitstapjes

“Arsenaal”, maritiem/piraten museum Vlissingen
“Iguana”, reptielen zoo Vlissingen
“Miniatuur Walcheren” Middelburg
“Neeltje Jans”, expositie over de Oosterscheldekering
“De Parel”, subtropisch zwemparadijs Domburg“Terra Maris” (voormalig Biologisch museum)  Duinvlietweg 6 4356 ND  Oostkapelle Tel 0118 582620

“Imkerij Poppendamme” Grijpskerke Poppendamseweg 3, 364 SL Grijpskerke.Tel 0118-616966
Weekmarkten en koopavonden:
- Middelburg: elke donderdag
- Vlissingen: elke vrijdag Zomermarkten (juli en augustus):
- Zoutelande: dinsdag
- Westkapelle: vrijdag
- Domburg: maandag