u bent hier  » Reizen » Schotland 2010

bekijk het fotoalbumFOTOS
Reis door schotland
Na 20 jaar twijfelen zijn we toch naar schotland vertrokken. Ondanks de midges, wind, zon en na een week eindelijk wat regen is het direct al geslaagd.

Na een cruis-je van IJmuiden naar Newcastle reisden we via Callander en Kinlochleven naar Arisaig aan de westkust. Na drie dagen van zon, regen en storm met mooie luchten en fantastische vergezichten reisden we naar Stonehaven aan de oostkust voor het enigste geplande element: het Stonehaven folk festival.

bekijk het fotoalbumFOTOS
Folkfestival Stonehaven
We vonden een mooi appartementje vlakbij en doken 3 dagen in “de folk”. Het festival duurde 4 dagen met zaaloptredens en nachtelijke uitloop in de pub. In het eerste filmpje zie je wat je overdag in de pub zoal meemaakt. De mensen waren zo aardig dat zelfs ik aan het volksdansen (een ceilidth) verslaafd raakte. Zeer geslaagd en zeker omdat het een klein en overzichtelijk was èn helemaal geintegreerd in het plaatselijk Pub(lic) Life

En op zondag een vrolijk einde(voor ons dan) met de Cowie fringe op de 'green'. Zeer toegankelijk voor nederlanders EN schotten omdat het ook nog eens gratis was.

Kijk mee en geniet van de muziek (en van de wind). (Cabrach ceilidh band)

Eens per jaar een Aqua Ceilidh oftewel volksdansen in het verwarmde zeewaterbad op zondag morgen.
Een filmpje van de plaatselijke nieuwsdienst