u bent hier  » Ikke » Optredens en festivals » Stage Volksmuziek Gooik

Lees alles op de website : www.muziekmozaiek.be

Stage voor Traditionele Volksmuziek van 21 t/m 25 augustus 2011
Domein Uidekrij, Bronnenweg 2, Gooik(B)

bekijk het fotoalbumFOTOS
Gooik 2011
Ik heb daar in 5 dagen een hommel gemaakt en die speelt ook nog. Hieronder het resultaat. Voor de rest veel volksmuziek met optredens en goei eten uit de grote pan. Je kan hier ook mooi wandelen door de glooiende velden. Een actieve, gezellige en mooie week in mijn vaderland.

hommel.jpg

Bekijk hier de prachtige foto's van folkroddels over deze week.

Hier zie je nog enkele bekenden van FolkWoods in Eindhoven. Bij www.folkroddels.be staan altijd fotoreportages over diverse volksmuziek festivals en optredens.

Stage Instrumentenbouw (Hommel) (max. 12 deelnemers)

Toon Lauwers, Paardenbloemenlaan 8, 2880 Bornem - + 32 498 05 69 95
toonlauwers@hotmail.com 

in samenwerking met
Roger Frood  roger.frood@hotmail.co.uk


Minimumvereisten: wat handvaardigheid zal zeker van pas komen; er wordt gewerkt met scherpe beitels, boor- en schuurmachine dus minimumleeftijd is 14 jaar.
Inhoud: we bouwen een eenvoudige diatonische hommel in sol; we werken met een bijna-klaar-pakket met het nodige hout, stempinnen, stemsleutel, snaren, frets, de kam, een zelfhardende olie enz.; de kosten voor het gebruikte materiaal worden ter plaatste afgerekend; tijden de cursus kaarten we verschillende aspecten van de hommelbouw aan: de fretschaal, het ambacht, de muzikant en veel meer.

Benodigdheden: teken – en schrijfmateriaal, lat van min. 60 cm, vodden, lijmklemmen (8-tal), schuurpapier van korrel 150 tot 600, houtlijm, rekenmachine; ev. boormachine, boren, bankschroef, schaven, plastic hamer, vijlen, bureaulamp, stekkerblok, breekmes, fototoestel.

Alles over hommels

Bouwbeschrijving en overpeinzingen omtrent de stagehommel 1997 (Gooik België)

We bouwen een diatonische hommel in sol-do, dat wil zeggen dat de speelsnaren in sol gestemd zijn en je op deze hommel zowel in de toonaard van sol als die van do kan spelen. Je kan ook op basis van de tekening mits kleine aanpassingen een chromatische hommel maken, je maakt dan naast de diatonische toets een chromatische toets die naast de diatonische fretten ook de nog ontbrekende chromatische fretten bevat. ...Lees verder op website luthiers.vlier.net 

Hommelpagina van groep jan smed

Het jongste broertje in de familie van de bourdoninstrumenten is de hommel, die in de Vlaamse volksmond evenwel nooit zo wordt genoemd. In de beide Vlaanderen, Antwerpen en het westen van Vlaams-Brabant spreekt men meestal van een epinet, spinet of pinet, uit het Franse épinette...Lees verder op website www.jansmed,be 

Hommelbedrijvigheid in Westerlo

In de streek van Westerlo gonst het sinds een paar jaar terug van de hommelbedrijvigheid. Dit in de vorm van cursussen ingericht door Westelfolk...Lees verder op website www.westelfolk.be

 

Zie ook

www.muziekmozaiëk.be
www.folkroddels.be
www.mim.fgov.be
www. westelfolk.be
brugse.hommelgroep.googlepages.com
Youtube hummelbouw