u bent hier  » Ikke » En het toneel » Agendapunt 11

Theatervoorstelling AGENDAPUNT 11

© Ans Jager

Naar facebook en naar de website

Reserveren via theater dankzij de dijken

Het script

Een waargebeurde historie met humor, tragiek, muziek én een tikje overdrijving, die gespeeld gaat worden in het gemeentehuis in Lith op de plek waar het doek voor de gemeente Lith viel: de raadszaal.

Al veelbesproken is dat Theater Dankzij De Dijken de raadsvergadering van 6 maart 2008 op de planken gaat brengen. In die legendarische vergadering werd besloten de gemeente Lith op te heffen. De spanning, de zenuwen, de discussies over gebrek aan bestuurskracht en ondermaatse dienstverlening waren inspiratiebron voor de theatervoorstelling ‘Agendapunt 11’.
Op basis van notulen, geluid- en beeldfragmenten en persoonlijke verhalen komt de historische raadsvergadering weer tot leven.

Voorstellingen op vrij 20, za 21, vrij 27 februari en zo 1, vrij 6, za 7 maart

2015 Theater Dankzij De Dijken
Regie en script Ans Jager
Muziek Harold Schraven
Gemeentehuis, Marktplein Lith
Reserveringen €  12,50 Aan de kassa € 15,00

agendapunt11.jpg

De gemeenteraad van een kleine gemeente is in vergadering bijeen. De aanleiding voor het belangrijkste agendapunt is het rapport Circus. Samengevat concludeert het rapport dat de gemeente te weinig bestuurskracht heeft en dat de gemeentelijke dienstverlening onder de maat is. Daarbij staat de begroting onder druk. Om de gemeente zelfstandig te laten voorbestaan zijn drastische maatregelen en besluiten nodig.

Tegen de achtergrond van de gemeentelijke dienstverlening verdedigen de partijen hun standpunten en vindt de meerderheid zich in een verrassend besluit.

Rapport Circus is gebaseerd op waargebeurde verhalen, feiten en anekdotes, waarbij de schrijver niet vergeten is fictie en overdrijving toe te voegen. Inspiratiebron is de raadsvergadering van 6 maart 2008 te Lith.