u bent hier  » Oss » Maaslandse verhalen » Maashorst logo 2017

 Het nieuwe Maashorstlogo maakt direct de tongen los. Zien wij hier een wisent?

MAARTEN VAN DEN HURK

Bij nadere bestudering vallen naast de boomwortels en ondergrondse breuklagen te ontdekken in het nieuwe Maashorstlogo. En zelfs een sixpack, zo'n gespierde buikpartij die verwijst naar sportieve activiteiten.
Maar als eerste springt een stoere koeienkop in het oog, opgebouwd rond een blad dat ook hart is. Zien wij hier de wisent? Het beest dat ter discussie staat in de Maashorst en misschien wel weer vertrekken moet?
Officieel niet, zeggen de makers en beslissers. Officieel is dit een oerrund. Kijk maar naar de gehoekte horens. Zo staan ze alleen op de tauros, het oerrund van nu. De horens van de wisent groeien ook omhoog maar met een wat ronder bochtje. Het ontwerp voor het beeldmerk is zelfs enkele keren teruggestuurd naar de tekentafel om de horens meer à la oerrund te krijgen. Maar ontwerper Eric Huysdens, van de Osse studio Huyswerk in Oss, snapt het als de leek er ook nu nog een wisent in ziet: ,,Helemaal niet erg. Ik vind het wel eigentijds, dat de één er een tauros in ziet en de ander een wisent. Oké, dat dier ligt gevoelig nu, maar het is een gegeven dat er discussie over is.''
Het nieuwe beeldmerk is bedoeld als uithangbord voor de Maashorst. Het oude logo (met de twee boomtoppen) blijft in gebruik als officieel beeldmerk van de beherende organisaties.

Uit het Brabants dagblad 09-09-2017